Categories Nieuws Artikelen

PvdA-senator Koole bekritiseert partijtop

De PvdA-top verdedigt te veel het kabinet en heeft met ‘lethargie’ gereageerd op de verkiezingsnederlagen die de partij heeft geleden. Dat zegt PvdA-senator en voormalig partijvoorzitter Ruud Koole woensdag in NRC Handelsblad.

De PvdA heeft een ‘vertrouwenscrisis’ met de kiezers en dat zal niet zomaar goed komen, zegt Koole. “We kunnen niet zeggen: het waait wel over nu de economie weer aantrekt.” Hij vindt dat partijtop zich verkeerd opstelt. “De partijtop staat te veel op zenden, is te veel aan het verdedigen wat er door het kabinet gedaan is.”

Koole bepleit een debat over de toekomst van de partij. Hij wordt op zijn wenken bediend door het kritische PvdA-lid Sander Terphuis, vooral bekend van zijn strijd tegen de strafbaarstelling van illegalen. Die gaat een serie bijeenkomsten organiseren over de koers van de partij. Volgens Terphuis is het ‘code rood’ voor de PvdA.

2014-07-02