Rutte voorspelt zege van Oranje op Argentinië

Nederland wint ook de volgende wedstrijd op het WK voetbal, voorspelt premier Mark Rutte (VVD). Nederland verslaat Argentinië woensdag in de halve finale met een doelpunt verschil, is de overtuiging van Rutte, die alle overwinningen van Oranje tot nu toe heeft voorzien.

“Ik ben trots op het Nederlands elftal en heb er alle vertrouwen in dat we de finale gaan halen”, laat Rutte via zijn woordvoerder weten. In dat geval reist Rutte af naar Brazilië om de finale bij te wonen. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zullen dan eveneens in het stadion aanwezig zijn. Het koningspaar is niet bij Nederland – Argentinië.

Tot nu toe zijn de voorspellingen van Rutte over winst of verlies van Oranje steeds uitgekomen, wat vergelijkingen opleverde met de Duitse octopus Paul, die in 2010 alle uitslagen van de Mannschaft correct voorspelde. Rutte zat er wel eens een doelpuntje naast. Zo voorspelde hij dat Nederland zaterdag ‘met zeker twee doelpunten verschil’ zou winnen van Costa Rica. Het werd 4-3 na penalty’s.