Aantal inbraken neemt verder af

Het aantal inbraken is dit jaar weer verder afgenomen. Het eerste half jaar met vijftien procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Ook toen bleken inbrekers al minder vaak woningen binnen te sluipen. Het aantal inbraken daalde toen met vijf procent. Dat blijkt volgens het AD uit cijfers van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Omdat inbraken de levens van mensen overhoop halen, heeft minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) preventie van inbraken vorig jaar tot een van zijn speerpunten benoemd. Hij wil dat het aantal insluipingen in 2017 met een derde is afgenomen ten opzichte van 2012. De teller stond toen op 91.500 inbraken, schrijft het AD.

Opstelten is volgens de krant aardig op stoom. Dit jaar waren er al 6700 minder inbraken dan vorig jaar. “Mooie resultaten. Een stimulans om de voortvarende aanpak door te zetten”, aldus Opstelten tegen het AD.

2014-07-10