Nederlanders ziek van uitschakeling Oranje

Nederlanders hebben zich na de uitschakeling van Oranje op het WK in Brazilië donderdag massaal ziek gemeld. Om 10.30 uur lag het aantal ziekmeldingen ruim drie keer zo hoog als tijdens eerdere dagen deze week op hetzelfde tijdstip. Dat blijkt uit cijfers van de Verzuimbarometer van softwarebouwer I-Signaal.

Het totale ziekteverzuim kan pas aan het eind van de werkdag worden vastgesteld, meldt het bedrijf, maar het beeld in de eerste uren laat ‘een hele sterke stijging zien’. Het is voor het eerst tijdens dit toernooi dat een wedstrijd van het Nederlands elftal zorgt voor meer ziekmeldingen.

De Verzuimbarometer houdt gedurende het WK het verzuim bij van tweehonderdduizend bedrijven met in totaal ruim twee miljoen werknemers. Het Nederlands elftal verloor woensdagavond in de halve finale van Argentinië na het nemen van strafschoppen.

2014-07-10