129 hooligans opgepakt in Amsterdam

Rond de wedstrijd van Ajax tegen Manchester United heeft de Amsterdamse politie donderdagavond 41 mensen aangehouden. De arrestanten maakten zich onder meer schuldig aan belediging, mishandeling en openlijke geweldpleging. Met de arrestatie van de 41 komt het totaal aantal vanwege het duel aangehouden personen de afgelopen twee dagen op 129, meldt de politie vrijdag.

Donderdag werd het aan het einde van de middag onrustig in het Wallengebied, waar fans van beide clubs elkaar uitdaagden. Op onder meer de Nieuwmarkt en het Oudekerksplein voerde de politie charges uit, waarbij 25 mensen werden opgepakt.

Nadat Ajax de wedstrijd met 2-0 verloor, ontstonden weer problemen. Volgens commandant Ad Smit is het grootste probleem alcohol. “De Engelse fans nemen dat in grote mate, en dan ontstaan er schermutselingen.” Op de Lange Niezel leidde dat bijvoorbeeld tot een vechtpartij, waarbij acht personen werden aangehouden.

Woensdagavond werden al 88 mensen oppgepakt. Ook moesten 54 supporters van het Belgische Anderlecht op bevel van de burgemeester de stad verlaten. De Belgen wilden samen met Ajax-supporters de confrontatie aangaan met Manchester-fans. De meeste aangehouden hooligans staat een boete te wachten.


17 februari 2012, 09:16

 ©novum