Nederland is politieke partij rijker

Nederland heeft er een politieke partij bij. VoorNederland (VNL) van de oud-PVV’ers Louis Bontes en Joram van Klaveren is vorige week officieel geregistreerd door de Kiesraad. 

“VoorNederland (VNL) is nu officieel geregistreerd bij de Kiesraad”, laat Kamerlid Louis Bontes maandag weten. In de Tweede Kamer blijven de leden Bontes en Van Klaveren voorlopig echter bekend onder de naam Groep Bontes/Van Klaveren. Als het kabinet de rit uitzit kunnen kiezers in maart 2017 op VNL stemmen, tijdens de eerstvolgende reguliere landelijke verkiezingen. 

De partij richt zich op kiezers die de VVD te slap vinden, maar de PVV te radicaal. VNL is een ‘klassiek-liberale ledenpartij’, aldus Bontes. Bij de PVV is het niet mogelijk lid te worden. De partij pleit onder meer voor een vlaktaks van 22 procent. Ook zijn ze voor een streng immigratiebeleid. 

Bontes en Van Klaveren richtten de partij eind mei op. Van Klaveren stapte in maart uit de partij omdat hij zich niet kon vinden in de roep van partijleider Geert Wilders om ‘minder Marokkanen‘ in Nederland. Ook oud-PVV-Kamerlid Johan Driessen maakt deel uit van VNL.