KLM schrapt vlucht naar Tel Aviv

KLM heeft zijn vlucht naar Tel Aviv van dinsdagavond geschrapt vanwege de veiligheidssituatie rondom de luchthaven in de Israëlische stad. Dat laat de luchtvaartmaatschappij weten. Vooralsnog is alleen deze vlucht geannuleerd en gaan andere Israëlische vluchten gewoon door, zegt een woordvoerder. 

Ook Lufthansa en en Air France vliegen niet meer naar Tel Aviv. Eerder besloot de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA al dat Amerikaanse vluchten 24 uur lang niet naar luchthaven Ben Gurion mogen vliegen nadat daar eerder op de dag een raket was neergekomen. 

Delta Airlines had zelf al alle vluchten naar Israël geschrapt. De geannuleerde KLM-vlucht wordt gezamenlijk met Delta uitgevoerd, maar volgens de KLM-zegsman gaat het om een zelfstandig besluit van KLM. 

Luchtvaartmaatschappijen en passagiers maken zich meer zorgen over de veiligheid na het neerhalen van vlucht MH17 vorige week boven het oosten van Oekraïne.