Petitie voor ontslag Van Aartsen verstuurd

De petitie waarin het ontslag van burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag wordt geëist, is donderdagavond verstuurd. Dat meldt initiatiefnemer Michiel Mars. De ruim 17 duizend handtekeningen zijn naar minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA), de gemeente Den Haag en alle Tweede Kamerfracties gestuurd. 

De petitie werd opgestart na een pro-Palestijnse demonstratie in Den Haag vorige week donderdag. Daarbij werden antisemitische leuzen geroepen. Ondertekenaars van de petitie vinden dat daarmee grenzen zijn overschreden en dat Van Aartsen onvoldoende heeft opgetreden. 

Volgens Mars heeft de burgemeester zelfs gezegd dat er ‘geen’ grenzen zijn overschreden. Van Aartsen liet deze week in een verklaring weten dat hij dat nooit heeft gezegd. Hij was ‘diep geraakt’ door de ‘onheuse en onterechte aantijgingen van sommige zijden’.