Extra controle zakkenrollers tijdens Canal Parade

De Amsterdamse politie is zaterdag tijdens de Canal Parade extra alert op zakkenrollers. Er lopen onder meer agenten in burger rond in het centrum van de stad. De politie vraagt bezoekers van de botenparade zelf ook maatregelen te nemen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden. 

Vorig jaar werden tijdens de Gay Pride ruim zeshonderd mensen gerold. De zakenrollers sloegen vooral ’s avonds en ’s nachts toe op de drukke pleinen. De politie heeft nu extra aandacht voor die locaties. 

De politie hield deze week ook al preventieve acties. Zo zijn verkeerscontroles gehouden en twaalf adressen bezocht waar zakkenrollers zouden kunnen verblijven. Ook zijn campingeigenaren gevraagd verdachte situaties te melden. 

Bezoekers van het evenement kunnen zelf ook een steentje bijdragen in de strijd tegen zakkenrollers door telefoons en portemonnees goed op te bergen.