Onderzoekers weer aan de slag op rampplek

De groep Nederlandse en Australische experts is zaterdagochtend aangekomen op de plek waar vlucht MH17 ruim twee weken geleden neerstortte. Ze vervolgen hun zoektocht op dezelfde plek als vrijdag, meldt het ministerie van Veiligheid en Justitie. 

De onderzoekers vertrokken zaterdag rond 06.00 uur Nederlandse tijd vanuit hun nieuwe basis in Soledar, dat op zo’n tachtig kilometer ten noordwesten van de crashsite ligt. Ze gaan in het dorpje Hrabove, waar de romp van het vliegtuig is terechtgekomen, op zoek naar menselijke resten en persoonlijke bezittingen van de slachtoffers. 

Vrijdag was de eerste dag dat het team op de rampplek aan de slag kon. De onderzoekers hebben menselijke resten geborgen en spullen van de slachtoffers veiliggesteld. Het kan nog weken duren voor ze klaar zijn op de rampplek.