Categories Nieuws Artikelen

‘Wilders krijgt kogel in video Pakistaanse taliban’

Geert Wilders wordt in een filmpje van de Pakistaanse taliban bedreigd. Dat schrijft het AD maandag. In de video die is opgenomen in het online Azan Magazine wordt een kogel geschoten door een foto met het hoofd van de politicus. Bewindspersonen zoals de Amerikaanse president Barack Obama en de Israëlische premier Benjamin Netanyahu ondergaan hetzelfde lot. 

Het gaat om een korte video van nog geen twintig seconden. Aan het eind verschijnt de boodschap ‘aan doelwitten geen gebrek’ in beeld. Wilders laat aan het AD weten ook na tien jaar beveiliging nog altijd ‘diep geraakt’ te worden door ‘dit soort bedreigingen’. 

“Het toont aan dat islamkritiek nog steeds levensgevaarlijk is, maar ook hard nodig. Ik gun dit mijn grootste vijand niet, maar zal zelf altijd doorgaan met het spreken van de waarheid over de islam, wat de consequenties ook zijn”, aldus de PVV-leider tegen de krant. 

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid kent het dreigfilmpje volgens het AD. Of het reden geeft tot extra beveiliging van Wilders wordt niet bekendgemaakt. “Daar doen we geen mededelingen over”, aldus een woordvoerder.