Nog twee relschoppers Schilderswijk vast

Twee van de zeven verdachten die afgelopen week werden aangehouden voor hun aandeel in de rellen bij een demonstratie in de Haagse Schilderswijk blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris in Den Haag bepaald, meldt het OM maandag. 

Het gaat om een twee mannen van 29 en 33 jaar. De jongste wordt verdacht van openlijke geweldpleging tegen de politie, een cameraman van Novum Nieuws en het vernielen van diens camera. Hij zat in zijn proeftijd en blijft tot de behandeling van zijn zaak achter de tralies. 

De 33-jarige Hagenaar werd op de dag van de demonstratie samen met vijf anderen aangehouden. Drie van hen werden diezelfde dag nog vrijgelaten. Het voorarrest van de andere twee werd vrijdag opgeheven. 

Bij de demonstratie tegen de islamitische terreurorganisatie IS moest de mobiele eenheid vorige week zondag ingrijpen toen een groep agressieve tegendemonstranten voor rellen zorgden. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.