Al miljoen euro gedoneerd aan ALS Nederland

De ijsemmeractie rond de zogenoemde Ice Bucket Challenge heeft de stichting ALS Nederland tot vrijdag al een miljoen euro opgeleverd. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. In twee weken tijd is er 51 duizend keer gedoneerd, terwijl in een normale maand zo’n tweehonderd donaties binnenkomen.

 Het geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, behandeling en genezing van de ziekte. Ook gaat een deel naar projecten voor een beter leven van ALS-patiënten. ALS Nederland roept op om vooral geld te blijven doneren, omdat onderzoek veel geld kost.

 De Ice Bucket Challenge is overgewaaid uit Amerika. Het idee achter de actie is dat je een emmer ijswater over je hoofd gooit om een moment de spierverkramping te ervaren waar een ALS-patiënt onder lijdt. Mensen die meedoen plaatsen hiervan filmpjes op sociale media en dagen op die manier nieuwe mensen uit.

 20140829