Ook demonstratie tegen racisme op 20 september

Twintig organisaties willen op zaterdag 20 september in Den Haag een demonstratie organiseren tegen racisme. Dat hebben de organisaties, die samenwerken in het Comité tegen Racisme, donderdag aangekondigd.

Het comité verzet zich tegen organisaties als Pro Patria en de Nederlandse Volksunie, die ook op 20 september willen demonstreren, maar dan tegen ISIS en zijn aanhangers in Nederland. De antiracismedemonstratie is bovendien gericht tegen racisme en discriminatie in het algemeen. In de aankondiging van de actie worden het asielbeleid, Zwarte Piet en ‘islamofobie’ genoemd.

Bij het comité zijn organisaties aangesloten als Anti-Fascistische Actie, de Internationale Socialisten, het Landelijk Beraad Marokkanen en Occupy Rotterdam.

Voor 20 september zijn vijf demonstraties aangemeld, meldde de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen deze week. Vorige maand verbood Van Aartsen alle demonstraties in woonwijken, nadat twee demonstraties in de Schilderswijk uit de hand waren gelopen. Behalve Pro Patria en de Nederlandse Volksunie hebben ook de Partij voor de Eenheid en de Muslim Defence League aangekondigd dat zij op 20 september willen demonstreren.

20140904