Utrechtse serieverkrachter zwijgt

De vermoedelijke Utrechtse serieverkrachter die in juli werd opgepakt, houdt tegenover de politie de kaken op elkaar. Hij is sinds zijn arrestatie veelvuldig verhoord, maar beroept zich steeds op zijn zwijgrecht. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag gemeld.

Het onderzoek tegen de 51-jarige man loopt nog steeds. “Er zijn veel personen verhoord, de telefoon en computer van de verdachte zijn onderzocht en er wordt onder meer gewerkt aan een tijdlijn”, meldt het OM.

De man uit Nieuwegein werd begin dit jaar veroordeeld voor een fietsendiefstal. Hij moest dna afstaan, wat leidde tot een ‘hit’ met drie van de twintig verkrachtingen en pogingen daartoe die aan de serieverkrachter worden toegeschreven. Politie en justitie doen nog onderzoek naar de overige zaken. De serieverkrachter sloeg toe in 1995, 1996 en 2001 in Utrecht en omgeving.

20140904