Jihadist meldt Nederlandse doden bij aanval Syrië

Bij de Amerikaanse luchtaanvallen op verblijfplaatsen van strijders van de Islamitische Staat (IS) in Syrië zijn ook enkele Nederlandse jihadisten omgekomen. Dat twittert een jihadstrijder die in de Syrische stad Aleppo verblijft. Een ander meldt zeker drie Nederlandse doden.

“Luchtaanvallen door Amerika op onze verblijfplaatsen. In West-Aleppo. Onder anderen Nederlandse moedjahedien als martelaren gevallen”, schrijft Muhajiri Sháám. Sinds zijn verblijf in Syrië heeft hij ‘niet zoiets verwoestend’ meegemaakt.

Of Sháám zich daadwerkelijk in Aleppo bevindt is onduidelijk. Wel berichtte hij de afgelopen weken vaker over het geweld in Syrië.

Hoeveel Nederlanders er in het aangevallen gebied verblijven, is niet duidelijk. Sinds 2012 zijn zeker 130 Nederlandse jihadstrijders naar het land afgereisd. Zo’n dertig zijn er inmiddels terug.

De Verenigde Staten en vijf Arabische landen zijn dinsdag begonnen met luchtaanvallen op doelen van de extremistische organisatie IS. Tot nu toe vielen de VS alleen doelen van IS aan in Irak.

 

2014-09-23