‘Stichting wil beslag leggen op huis Henk Krol’

De Stichting Vrienden van de Gay Krant wil beslag laten leggen op het huis van oud-hoofdredacteur en Kamerlid Henk Krol. De stichting moet nog ruim twee ton subsidie terugbetalen en als Krol dat niet zelf doet, moet dat met de opbrengst van zijn woning gebeuren, schrijft De Telegraaf dinsdag.

Onder het voorzitterschap van Krol kreeg de stichting subsidie van het ministerie van Onderwijs om een digitale ontmoetingsplaats voor homoseksuele jongeren op te zetten. Het geld is echter besteed aan andere zaken van Krol. Oud-penningmeester Peter Derksen stelt in de krant dat het onder meer werd gestoken in een seksshop van Krol. Daarom eist het ministerie de subsidie terug.

De stichting wil snel handelen nu het Brabantse huis van Krol op internet te koop blijkt te staan. Krol, die dit jaar weer aan de slag ging bij 50Plus, wilde volgens de krant niet reageren.

2014-09-30