Dieven gepakt door openlaten Facebook-pagina

Twee verdachten van een babbeltruc zijn dinsdagavond in Haarlem tegen de lamp gelopen doordat een van de twee zijn Facebook-pagina op de computer van het slachtoffer open liet staan. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

Een man en vrouw belden rond 22.30 uur bij een woning aan het Vroonhof aan met de vraag of de vrouw van het toilet gebruik mocht maken. De bewoner liet het stel binnen omdat hij ze herkende van een gesprek tijdens het uitlaten van zijn hond eerder deze week.

Binnen liet de mannelijke verdachte zijn Facebook-pagina zien. Hij stelde voor om vrienden te worden. De vrouw stal ondertussen de portemonnee van de bewoner. Het stel ging er vervolgens vandoor op een fiets, die ze wegnamen uit de portiek van de flat.

In alle haast vergat de mannelijke verdachte zijn Facebook-pagina te sluiten, waardoor de daders makkelijk waren te achterhalen. De twee zijn even later verderop in de stad aangehouden en zitten vast. De gestolen portemonnee en fiets zijn bij de 43-jarige man en de 36-jarige vrouw gevonden.

2014-10-01