Miljoenenjacht aangeklaagd na fout antwoord

Een 30-jarige deelnemer van Miljoenenjacht klaagt producent Endemol Nederland aan omdat hij onterecht zou zijn uitgeschakeld. Hij wil geld zien van de producent, meldt De Telegraaf maandag.

Deelnemer Semih had in de uitzending van 28 september kans om de finale van het spel Postcode Loterij Miljoenenjacht te halen. Hij stond op de tweede plaats toen de vraag werd gesteld ‘welke Nederlandse diva afgelopen maand op Ibiza was getrouwd’. De derde deelnemer antwoordde ‘Patty Brard’. Dit antwoord werd goedgekeurd, waardoor Semih van de tweede plaats werd verdreven en niet meer verder mocht spelen.

Volgens zijn advocaat Peter Plasman is Brard in Amstelveen getrouwd en niet op Ibiza. Zelfs als het feest op Ibiza als een huwelijk wordt gezien, klopt het antwoord niet, aldus de advocaat. De opnames voor de televisieshow vonden op 26 september plaats, enkele uren voordat het huwelijk van Brard zich op Ibiza zou voltrekken.

Semih is door de vraag minimaal 45 duizend euro misgelopen. Endemol is daarvoor aansprakelijk, aldus Plasman. Endemol laat weten de beschuldigingen ‘ongegrond’ te vinden. “Omdat de vraag volstrekt helder was en omdat de spelregels zijn nageleefd”, is te lezen in een verklaring. “Verder valt het op dat meneer Plasman ook in deze zaak weer eerst de publiciteit zoekt zonder een reactie van ons af te wachten.”

Het is de tweede keer dat Plasman Miljoenenjacht aanklaagt. Hij staat ook banketbakker Arrold van den Hurk bij, die eerder dit jaar door de zenuwen per ongeluk op de stopknop drukte. Hij won toen 125 duizend euro, terwijl hij in zijn koffertje vijf miljoen had zitten. Van den Hurk wilde doorspelen, maar dat mocht niet van de notaris. Plasman zag genoeg aanknopingspunten om die beslissing aan te vechten.

2014-10-13