Acht jaar cel voor doden 11-jarige zoon

Een 48-jarige vrouw uit Amersfoort is maandag veroordeeld tot acht jaar cel voor de moord op haar 11-jarige zoon in januari. De opgelegde straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie. Doordat de kans op herhaling klein wordt geacht, kwam het opleggen van tbs niet in beeld.

De vrouw bracht de jongen om het leven door hem een plastic zak over zijn hoofd te trekken. Het kind stikte hierdoor. De vrouw wilde hierna zelfmoord plegen, maar dat mislukte. De Amersfoortse had naar eigen zeggen relatieproblemen en maakte zich zorgen over haar zoon. Ze zou de situatie niet meer aan hebben gekund.

Onder meer omdat de vrouw een afscheidsbrief had achtergelaten, is volgens de rechtbank bewezen dat ze al langere tijd bezig was met het plan haar zoon en zichzelf te doden. De rechtbank acht daardoor bewezen dat sprake is van moord met voorbedachten rade.

2014-10-13