Politie vindt voor acht miljoen euro aan heroïne

De politie heeft woensdag in Rotterdam-Zuid in twee woningen en een auto 455 kilo heroïne gevonden. Twee Rotterdammers van 36 en 42 jaar zijn aangehouden, meldt de politie vrijdag. De drugs heeft volgens de politie een straatwaarde van acht miljoen euro.

Agenten meldden zich bij de huizen nadat uit politieonderzoek bleek dat in de woningen drugs kon worden gevonden. Ze troffen in de eerste woning 270 kilo heroïne aan, in de andere woning 125 kilo. In de auto van een van de verdachten kwam bovendien nog eens zestig kilo heroïne boven tafel.

De twee verdachten worden vrijdag voorgeleid. De drugs is inmiddels vernietigd. Ook zijn twee vuurwapens gevonden en drie auto’s zijn in beslag genomen.

Heroïne wordt volgens het Trimbos-instituut vaak verkocht voor twintig tot veertig euro per gram. Op straat zijn kleine bolletjes te koop voor vijf of tien euro.

2014-10-17