Oud Wethouder Jos van Rey vervolgd voor corruptie

Oud-wethouder van Roermond Jos van Rey wordt vervolgd voor corruptie, verkiezingsfraude en witwassen van ruim 175 duizend euro. Twee medeverdachten, projectontwikkelaar Piet van P. en oud-wethouder van Roermond Tilman Schreurs worden vervolgd wegens omkoping. Dat meldt het Openbaar Ministerie vrijdag

Van Reys advocaat is vrijdag op de hoogte gesteld van de dagvaarding. De Limburgse oud-VVD’er beschikt al enkele maanden over een voorlopige tenlastelegging waarin hij wordt verdacht van actieve ambtelijke omkoping en verkiezingsfraude. De aanklacht is nu dus uitgebreid.

Voor de regiezitting in januari zijn drie dagen uitgetrokken in de rechtbank in Rotterdam. Daarin worden onder meer de opzet van het proces en onderzoekswensen besproken.

2014-10-24