Categories Nieuws Artikelen

Bommelder Schiphol blijft langer vastzitten

De 40-jarige Rus die vorige week maandag na een bommelding op Schiphol werd aangehouden, blijft nog zeker zestig dagen langer vastzitten. De raadkamer van de rechtbank heeft dat beslist, meldt het Openbaar Ministerie donderdag. Vanwege de actie van de Rus raakte het vliegverkeer ontregeld.

De man, die vermoedelijk in de war is, riep dat hij een bom bij zich had en dreigde een deel van de luchthaven op te blazen. Twee vertrekhallen werden ontruimd en tientallen vluchten liepen vertraging op. Uiteindelijk bleek dat hij geen explosieven bij zich had.

Waarom de man deed alsof hij een bom bij zich had, is nog onbekend. Getuigen zeiden dat de Rus weigerde te betalen bij een restaurant vlak bij het Panoramaterras en daarna een toilet in vluchtte.

23 februari 2012, 16:28 
©novum