Aanhoudingen om fraude met ESF-subsidie

Twee verdachten zijn opgepakt voor fraude met subsidie uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Daarmee zou een bedrag van ruim zeven miljoen euro zijn gemoeid. De Inspectie SZW heeft dat woensdag laten weten.

Een woning in Rotterdam en een woning in Renesse zijn doorzocht. Onder meer administratie is meegenomen en op banktegoeden is beslag gelegd.

De verdachten, een directrice van ondernemingen en een extern consultant, hadden als tussenpersoon ESF-subsidie aangevraagd voor opleidingen voor mensen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Ruim een jaar geleden bleek dat er sprake was van onregelmatigheden. De Inspectie SZW begon daarop een onderzoek.

Het tweetal wordt beschuldigd van valsheid in geschrift en oplichting met ESF-gelden. Eerder zijn al twee medeverdachten aangehouden en gehoord.

2014-11-12