‘In gesprek met Turkije over inmenging Turkse regering’

De Nederlandse regering moet in gesprek gaan met de Turkse overheid over zijn inmenging in Nederlandse aangelegenheden. Dat zegt SP-Kamerlid Sadet Karabulut woensdag tijdens een vergadering in de Tweede Kamer over de ‘parallelle gemeenschap’.

Tijdens het debat is er veel aandacht aan ‘de lange arm van Turkije.’ Volgens het SP-Kamerlid Karabulut is er sprake van stelselmatige inmenging van de Turkse regering. Bijvoorbeeld d.m.v. de Turkse organisatie Diyanet in Nederland. Is de minister op de hoogte ‘van de activiteiten van de Turkse overheid in Nederland,’ wilde Karabulut weten van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het debat over de ‘parallelle gemeenschap’ in de Tweede Kamer duurt op dit moment nog voort. De minister zal naar verwachting straks antwoord geven op deze vragen.

12-11-2014

© Demet TV