Vrijdagmiddag toelichting van artsen Friso

Het hoofd van de artsen die prins Friso behandelen geeft vrijdag een toelichting op de gezondheidstoestand en de vooruitzichten voor de prins. Dat gebeurt om 12.00 uur in het Landeskrankenhaus in Innsbruck, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Prins Friso ligt in Innsbruck in het ziekenhuis sinds hij vorige week vrijdag werd gegrepen door een lawine. De toestand van de prins, die buiten bewustzijn is, is sindsdien stabiel, maar niet buiten levensgevaar.

Donderdag maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend dat koningin Beatrix afspraken heeft afgezegd vanwege de toestand van de prins. Zo is ze volgende week dinsdag niet aanwezig bij het jubileumsymposium in Den Haag van Eurojust, de instelling die de samenwerking op justitieel gebied tussen verschillende Europese landen regelt.

Ook het aanbieden van de geloofsbrieven door de ambassadeurs van Mozambique en Djibouti is uitgesteld. Dat zou volgende week woensdag gebeuren. De koningin komt het komende weekeinde kort terug naar Nederland, maar vertrekt daarna weer naar Oostenrijk.

24 februari 2012, 08:54 
© novum