Nederlandse Turken massaal achter Kuzu en Ozturk

Er is een felle discussie gaanden binnen de Turkse gemeenschap over de twee PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Ozturk die door het partijbestuur uit de fractie zijn gezet. De twee Kamerleden hadden openlijk kritiek op het integratiebeleid van hun eigen minister Lodewijk Asscher wat hen fataal is geworden.

Op sociale media zoals Facebook en Twitter wordt massaal gereageerd op het vertrek van de twee Kamerleden. “Wij staan achter jullie. Ons steun heb je” is een van de veel gehoorde tweets op Twitter.

De twee Kamerleden lieten gisteren aan Demet TV weten dat ze in de Tweede Kamer blijven. Op de vraag of ze een eigen partij gingen oprichten zeggen ze ‘we gaan verder tot onze laatste snik’. De twee doelen daarmee wellicht op het oprichten van een nieuwe politieke partij.

Op steun van de Turks-Nederlandse gemeenschap zal zo’n partij wel kunnen rekenen zeggen verschillende Turken in Nederland. Zeker gezien het feit dat de twee Kamerleden gisteren en vandaag als helden zijn onthaald op sociale media en Turkse bladen toen bekend werd dat zij hun partij moesten verlaten. ‘Ze hebben zich opgeofferd voor de Turkse gemeenschap, nu zullen wij jullie steunen’ laten verschillende bronnen weten. 

Ook de PvdA krijgt er flink van langs op sociale media. “Wordt wakker PvdA-kiezers. Deze partij verdient onze stemmen niet” laten velen weten.

Verschillende grote Turkse organisaties hebben Demet TV al laten weten dat zij achter de twee Kamerleden staan en hen zullen steunen.

14-11-2014

© Demet TV