Samsom: kwestie Kamerleden speelt al 2 jaar

De kwestie rondom de geroyeerde PvdA-Kamerleden Tunahan Kuzu en Selcuk Öztürk speelt al vanaf het begin van de huidige kabinetsperiode. Twee jaar lang is fel gediscussieerd over de ruimte die er is voor verschillende opvattingen, zegt PvdA-leider Diederik Samsom zaterdag in een interview met dagblad Trouw.

Onder meer de onomwonden felicitaties van de Kamerleden aan de nieuwe president van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, riepen vraagtekens op binnen de fractie. Dat gebeurde volgens Samsom ook toen een van de Kamerleden protesteerde toen een Turkse baby werd ondergebracht bij een lesbisch gezin. “Uiteindelijk hebben zij toen ook in dat dossier concessies willen doen. Dat was hangen en wurgen, zeg ik erbij.” Volgens Samsom ‘schuurde het telkens’.

Kuzu zelf zegt daarover dat hij ook als een andere president gekozen zou zijn, ook hem zou feliciteren.

20141115