Aangifte tegen ziekenhuis om Zwarte Piet

Een medewerker van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) doet aangifte tegen het Jeroen Bosch Ziekenhuis naar aanleiding van een incident met een naambordje met daarop Zwarte Piet. Het digitale naambordje stond bij de ziekenhuiskamer van een zwarte baby.

De zaak kreeg veel aandacht nadat de oom van de baby zijn verontwaardiging op Facebook had geuit. Het ziekenhuis in Den Bosch bood excuses aan en zegt dat het ging om een misverstand dat is veroorzaakt tijdens het testen van de digitale naambordjes.

IND-medewerker Fred Vertommen gelooft niks van dat verhaal. “Toen ik het verhaal en de halfbakken verklaring van het ziekenhuis las, wist ik het zeker: ik moet aangifte doen”, vertelde hij maandag tegen Omroep Brabant.

De IND bevestigt dat Vertommen medewerker is, maar benadrukt dat het om een privézaak gaat. De politie doet geen mededelingen over een eventuele aangifte.

2014-12-01