Categories Nieuws Artikelen

Klijnsma houdt vast aan pensioenplan

Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Jetta Klijnsma (PvdA) houdt vast aan haar plan om de pensioenregels volgend jaar strenger te maken. Dat blijkt uit een brief die ze donderdag aan de Eerste Kamer heeft gestuurd. Volgens Klijnsma moeten ‘knelpunten’ in het huidige systeem snel worden weggenomen om te voorkomen dat pensioenfondsen opnieuw in problemen raken.

De Senaat heeft nogal wat reserves over het wetsvoorstel, dat eerder door de Tweede Kamer met ruime steun is aangenomen. Zo vroeg de VVD zich af of het wel nodig is nu nieuwe pensioenspelregels in te voeren, omdat het kabinet ook bezig is met een discussie over het pensioenstelsel op lange termijn. Maar volgens Klijnsma is het toch ‘een verstandige keuze’ om de regels nu aan te passen. De toekomstdiscussie kan er voor zorgen dat de regels later nog een keer veranderd moeten worden, schrijft de staatssecretaris.

2014-12-04