Categories Nieuws Artikelen

Privacywaakhond onderzoekt regels Facebook

De privacywaakhond van de overheid begint een onderzoek naar de nieuwe gebruiksvoorwaarden van Facebook. Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft dat dinsdag aangekondigd. Facebook wil vanaf 1 januari meer informatie van zijn miljarden gebruikers wereldwijd opslaan. Het CBP heeft Facebook gevraagd om dat voorlopig niet te doen, zolang het onderzoek nog loopt.

Facebook wil onder meer profielfoto’s van gebruikers bij advertenties kunnen zetten. Ook wil de netwerksite volgen welke andere sites gebruikers bezoeken. Zo kan het bijvoorbeeld zien dat iemand op zoek is naar een nieuwe tv. Facebook kan dan advertentieruimte verkopen aan bijvoorbeeld een tv-maker of een winkel. Het CBP wil weten wat de gevolgen zijn voor de privacy van de Nederlandse Facebookgebruikers en hoe de dienst mensen om toestemming vraagt.

2014-12-16