Demet TV betaalt handen vol geld voor domein demet.nl

De nieuwswebsite demetnu.nl dat eigendom is van de Turks-Nederlandse omroep Demet TV is sinds vandaag verhuisd naar demet.nl. De verhuizing van de website is niet zonder slag of stoot gegaan. De domeinnaam was namelijk lange tijd in het bezit van een “domeinkaper”.

“We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de naam “Demet” en zullen dat ook de komende tijd blijven doen. Zo zijn al enige tijd naast demetnu.nl en demettv.nl ook minder bekende websites als demetproducties actief,” aldus voorzitter Basaran van Demet TV.

Om de verhuizing naar demet.nl mogelijk te maken betaalde de omroep eerder dit jaar een onbekend bedrag aan een domeinkaper die niet schroomde om foto’s van “mooie vrouwen” op de website te vertonen . “Televisiekijkers die op internet op zoek gingen naar onze omroep kwamen dan ook met regelmaat op deze website terecht. Een andere optie dan de domeinnaam kopen was er niet” aldus Basaran.

Welk bedrag er gemoeid was met de overname van de “gekaapte” domeinnaam demet.nl wilde Basaran niet zeggen.

16-12-2014

© Demet TV