Blijdschap om vervolging Wilders

De mensen en organisaties die aangifte hebben gedaan tegen Geert Wilders zijn erg blij met de beslissing om hem te vervolgen. Dat laat advocaat Göran Sluiter donderdag weten namens onder meer het Landelijk Beraad Marokkanen en Nederland Bekent Kleur.

Het Openbaar Ministerie vervolgt de PVV-leider voor het aanzetten tot haat en discriminatie vanwege zijn ‘minder Marokkanen’-uitlatingen. Er kwamen in totaal meer dan 6400 aangiften binnen. Sluiter hoopt op een snelle afronding van de zaak.

Mohamed Rabbae van het Landelijk Beraad Marokkanen noemt het vervolgingsbesluit ‘een goed signaal naar de samenleving’. “Deze stap laat zien dat iedereen gelijk is en ook de heer Wilders niet boven de wet staat. Willen we dit land bij elkaar houden, is het belangrijk dat iedereen gelijk behandeld wordt”, aldus Rabbae. “Het besluit heeft lang op zich laten wachten. Maar ik begrijp dat het OM tijd moest nemen voor deze ingewikkelde zaak.”

2014-12-18