Cultuursector krijgt 4,8 miljoen euro van Europa

De Europese Commissie subsidieert dit jaar dertig Nederlandse culturele organisaties die internationaal actief zijn. De projecten waar de instellingen bij betrokken zijn, krijgen in totaal ruim 4,8 miljoen euro van het Europese programma Cultuur.

De elf Nederlandse hoofdaanvragers krijgen samen zo’n twee miljoen euro, maakte de stichting voor internationale culturele activiteiten SICA dinsdag bekend. Onder de instellingen die geld krijgen bevinden zich het Centraal Museum Utrecht, Museum Boerhaave in Leiden en de Stichting Nederlandse Dansdagen.

SICA spreekt van een ‘groot succes’. De organisatie noemt met name het slagingspercentage van Nederlandse hoofdaanvragers van 79 procent bijzonder hoog.

Het Europese programma Cultuur heeft een budget van ongeveer zestig miljoen euro per jaar. In totaal kunnen instellingen in 36 landen een aanvraag indienen.

28 februari 2012, 10:17 
©novum