Haagse Stadspartij: “Bedreigen van moskeeën onacceptabel!”

Naar aanleiding van de berichten op de Facebook-pagina ‘ Steun de PVV’ waarin wordt opgeroepen om in navolging van Zweden ook in Nederland moskeeën in brand te steken, heeft Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij het initiatief genomen om samen met de Islam Democraten schriftelijke vragen te stellen. De twee partijen maken zich zorgen om de bedreigingen en vinden dat er snel een goede veiligheidsanalyse moet komen. Raadslid Fatima Faïd: “Hagenaars moeten in alle vrijheid en veiligheid hun geloof kunnen belijden. Als er veiligheidsrisico’s zijn dienen er gepaste maatregelen te worden genomen.”

De veiligheid is echter niet het enige punt van zorg voor de Haagse Stadspartij. Raadslid Fatima Faïd: “De toenemende intolerantie tegenover moslims baart mij zorgen. Islamofobie en de discriminatie van moslims zijn echt een probleem en moeten we aanpakken. Het buitenspel zetten van één groep in de samenleving werkt tweedeling en polarisatie in de hand en is niet goed voor de stad”.

De Haagse Stadspartij wil dat er in Den Haag een project komt om islamofobie en discriminatie van moslims tegen te gaan.

06-01-2015