Brievenschrijver Karasahin voor 16 dagen vast

De gemeente Dordrecht heeft de Turkse Mustafa Karasahin vast laten zetten in het gevang. Karasahin kreeg vorig jaar een briefverbod waar hij zich niet aan heeft gehouden. De rechter bepaalde toen dat hij nog maar twee brieven per maand aan de gemeente mocht schrijven. Als hij zich daar niet aan hield, mocht de gemeente hem vastzetten. Volgens het ANP heeft de man inmiddels 16 brieven aan de gemeente geschreven. Daarom moet hij voor 16 dagen vastzitten.

Karasahin kreeg ongeveer drie jaar geleden een conflict met de Gemeente Dordrecht over kamerverhuur. Daarop schreef de man honderden bezwaarbrieven om de gemeente te zieken en op kosten te jagen. Volgens de gemeente kost de afhandeling van de brieven 500 duizend euro per jaar.

Aan Powned liet Karasahin eerder weten dat hij niet bang was voor de gemeente.

Voor meer interviews met Karasahin klik hier.