Europese Hof doet zaak pedovereniging niet

Het Europese Hof voor de rechten van de Mens heeft de klacht van pedofielenvereniging Martijn niet in behandeling genomen. Dit heeft het hof maandag bevestigd aan Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt (CDA). De vereniging wilde dat het verbod van de organisatie in Nederland ongedaan zou worden gemaakt.

De Hoge Raad verbood Martijn vorig jaar. De hoogste Nederlandse rechter vindt dat het een uitzondering moet zijn om een club te verbieden, maar dat het in het geval van Martijn noodzakelijk was. Martijn bagatelliseert en verheerlijkt seksueel contact tussen volwassenen en kinderen. Dat is in strijd met de openbare orde, oordeelde de Hoge Raad.

“Wij zien in deze beslissing een geval van ontwijken van het geven van een rechtsoordeel over een maatschappelijk heikele rechtsvraag. Een gebrek aan moed dus”, concluderen de advocaten Gerard Spong en Sidney Smeets die de klacht namens Martijn indienden.

2015-02-02