Verscherpt toezicht bij Jeugdzorg Brabant

Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant is onder verscherpt toezicht geplaatst. Twee inspecties constateren dat de uitvoering van de kinderbescherming en jeugdreclassering niet op orde is. Bureau Jeugdzorg heeft dat donderdag zelf bekendgemaakt.

Interim-directeur Durk Kooistra laat weten dat het werk tijdens het verscherpt toezicht doorgaat. “De kwaliteit van het werk en de veiligheid van kinderen zijn voldoende gewaarborgd. Voldoende is echter niet goed genoeg. Wij zijn hard bezig met verbeteringen”, reageerde hij.

Het verscherpt toezicht kom niet als een verrassing. Als enige in Nederland slaagde Bureau Jeugdzorg in Brabant er eind 2014 niet in om een certificaat te krijgen van het Keurmerkinstituut.

Door bezuinigingen moest Bureau Jeugdzorg 260 voltijdbanen schrappen. Er bleven daarom onvoldoende gecertificeerde medewerkers over. Personeel wordt momenteel bijgeschoold.

2015-02-05