CBR laat 200 rijbewijzen intrekken om fraude

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) laat 200 rijbewijzen ongeldig verklaren wegens fraude met rijexamens. Dat heeft een woordvoerster donderdag gezegd.

“Aanleiding is de fraudezaak van oktober vorig jaar. We zitten nu in de procedure om de rijbewijzen in te trekken, daarom kan ik er nu verder niets over zeggen”, aldus de zegsvrouw. De politie hield in oktober twee rijschoolhouders in Den Helder aan op verdenking van fraude met rijexamens. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een fraudezaak, waarbij een rijexaminator kandidaten liet slagen tegen betaling.

De kandidaten betaalden tussen de 1000 en 2000 euro extra bovenop het examengeld. In verband met deze kwestie werden eerder in Zaandam en Amsterdam al drie rijschoolhouders en een rijinstructeur aangehouden.

De zaak kwam aan het rollen toen het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) ontdekte dat bij de verdachte wel opvallend veel mensen slaagden voor hun praktijkexamen.

2015-02-12