52 duizend handtekeningen om Turks op basisscholen

Verschillende Turkse organisaties hebben vandaag handtekeningen aan de leden Tweede Kamer overhandigd. Ze willen dat onderwijs in de moedertaal terugkomt op basisscholen. De zogenoemde OALT-regeling Onderwijs Allochtone Levende Talen is op 1 augustus 2004 in het kader van de bezuinigingen door de Tweede Kamer afgeschaft.

Het HTIB van Mustafa Ayranci is een van de initiatiefnemers van de hadtekeningenactie. Ayranci vindt onderwijs in de moedertaal een recht voor Turkse kinderen. “Daarom moet het terug komen,” aldus Ayranci.

Er zijn in de afgelopen tijd 52 duizend handtekeningen verzameld om zogenoemde OALT-lessen terug te krijgen. Maar liefst 13 Turkse organisaties hebben hier intensief aan gewerkt: HTİB, SMHO, TİCF, HTSKF, HOTİAD, HAKDER, NİF, UETD, HTF, HTKB, HTİKB, DSDF, SICN.

Om de lessen Turks terug te krijgen loopt ook nog een rechtszaak. De rechter doet morgen uitspraak in die zaak.

24-02-2015

© Demet TV