Nieuwe postzegel komt in plaats van ooievaar

PostNL heeft woensdag de nieuwe Geboortepostzegel gepresenteerd die de huidige welbekende ‘ooievaar’ vervangt. De nieuwe Geboortezegel is een collage van illustraties van voorwerpen en symbolen die mensen doorgaans met geboorte en baby’s associëren: een kinderwagen, een hobbelpaard, een rammelaar, een zuigfles, bloemetjes en hartjes.

PostNL komt eens in de zoveel tijd met een nieuw ontwerp voor de gelegenheidspostzegels, zoals de Liefdespostzegel en de Geboortepostzegel. Deze postzegels geven hierdoor altijd de huidige tijdgeest weer. “Eenvoud, vrolijkheid en dynamiek stonden voor dit nieuwe ontwerp bij ons centraal. Grafisch ontwerper Marenthe Otten heeft deze aspecten uitstekend ingevuld in de herkenbare voorwerpen en symbolen die synoniem staan voor baby’s en geboorten”, aldus marketingmanager Mark-Jan Pieterse van PostNl.

2015-02-25