Van der Laan praat met studenten in Maagdenhuis

Burgemeester Eberhard van der Laan is in de nacht van woensdag op donderdag naar het Maagdenhuis in Amsterdam gekomen om te praten met de studenten die het gebouw zijn binnengevallen. De tientallen studenten hadden hem opgeroepen om contact op te nemen.

Van der Laan zei dat hij niet weggaat voordat hij alle vragen heeft beantwoord. “Ik begrijp jullie problemen, maar dat betekent niet dat ik jullie acties steun”, zei de burgemeester toen hij aankwam.

Een van de studenten vroeg of Van der Laan zijn excuses wilde aanbieden voor de arrestaties bij de ontruiming van het Bungehuis dinsdag. Van der Laan zei daarop dat hij verplicht is om het besluit van de rechtbank uit te voeren.

Ook hoofdcommissaris van de politie Amsterdam Pieter-Jaap Aalbersberg is in het Maagdenhuis, het bestuurscentrum van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Hij zei tegen AT5 dat er nog niet ontruimd wordt. “We zijn hier om te praten. Niet om te ontruimen. Ontruiming hangt de studenten boven het hoofd nadat het bestuur van de UvA woensdagavond aangifte deed tegen de bezetters.”

2015-02-26