Bijna iedereen online

Bijna iedereen is tegenwoordig actief op internet. Door snellere verbindingen, betere toegangsmogelijkheden en meer mobiele apparaten, doen we steeds meer via het medium. Van shoppen, bankieren en de krant lezen tot tv kijken.

Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat vorig jaar negen van de tien mensen dagelijks gebruik maken van internet. Tien jaar terug was dat nog zeven op de tien.

Vooral ouderen hebben een inhaalslag gemaakt. Ruim 75 procent van de internetgebruikers van 65 tot 75 jaar gebruikte afgelopen jaar dagelijks internet om bijvoorbeeld te e-mailen of te bellen. Tien jaar eerder was dat nog 43 procent.

Mobiel internetten wordt ook steeds meer gemeengoed. Huishoudens bezitten meestal meerdere apparaten, waarbij de laptop en smartphone de vaste computer verdringen.

2015-03-11