Ook Nederlandse kinderen aan boord rampbus

Aan boord van de Belgische bus die dinsdagavond verongelukte in een tunnel in Zwitserland bevonden zich ook negen Nederlandse kinderen. Over hun lot is nog niets bekend. Dat bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken. Van de Nederlandse kinderen wonen er acht in België, de negende woont in Nederland.

Voor zover bekend zijn bij het ongeluk 28 van de 52 inzittenden om het leven gekomen. Onder de doden zijn 22 kinderen van rond de 12 jaar oud. Ruim twintig andere kinderen raakten gewond. Het gaat om een skivakantie van een school in Lommel en een school in Heverlee.

Op de website van basisschool ’t Stekske stond woensdagochtend nog een aankondiging voor de skivakantie, maar de site staat inmiddels op zwart. De Sint-Lambertusschool in Heverlee heeft een verklaring online gezet, waarin medeleven wordt betuigd met betrokkenen en nabestaanden. Ook is een condoleanceregister geopend.

De Zwitserse politie houdt het er vooralsnog op dat de slachtoffers uit Vlaanderen komen. Het identificeren van de slachtoffers is nog gaande.

De bus reed in de tunnel tussen Sierre en Sion bij een noodparkeerplaats tegen een muur. Op foto’s is te zien dat de bus zwaar beschadigd raakte. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend.

14 maart 2012, 11:55
©novum