Vijf universiteiten in wereldwijde top 100

Vijf Nederlandse universiteiten staan in de top 100 van de wereld. Dat blijkt uit de World Reputation Rankings van het Britse tijdschrift Times Higher Education die donderdag is gepubliceerd.

De TU Delft scoort van de Nederlandse universiteiten het hoogst en staat op plek 51, gevolgd door de Universiteit van Amsterdam op de 71e plaats. Ook de universiteiten van Utrecht (78) en Leiden (87) staan in de lijst. De universiteit van Wageningen op plek 100 is hekkensluiter.

Nederland komt met de vijf noteringen in de ranglijst samen met Japan op de derde plek uit als het gaat om het aantal universiteiten in de lijst. Een prestatie waar Nederland volgens hoofdredacteur van Times Higher Education Phil Baty trots op mag zijn. Hij wijst er wel op dat geen van de Nederlandse onderwijsinstellingen in de top 50 staat en dat ze zich nog niet kunnen meten met grote universiteiten in de Verenigde Staten en Engeland.

Op de eerste plaats staat de Amerikaanse Harvard University.

15 maart 2012, 06:26
©novum