Categories Nieuws Artikelen

PVV levert financieel jaarverslag wel in

De PVV geeft toch openheid over donaties die de partij ontvangt. “Tuurlijk gaan we dat jaarverslag wel gewoon inleveren”, twittert Kamerlid Hero Brinkman donderdagochtend. Woensdagavond zei hij in een Kamerdebat nog dat de partij er mogelijk voor kiest een forse boete te betalen die straks kan worden opgelegd als geen jaarverslag wordt overlegd.

“Feit dat je met het weigeren een jaarverslag in te leveren enkel een boete van maximaal 25 duizend euro kunt krijgen geeft enkel de absurditeit van deze anti-PVV-wet aan”, stelt Brinkman.

De politicus gaf in het Kamerdebat over partijfinanciering aan dat de PVV zal blijven weigeren openheid te geven over donaties die de partij ontvangt, zelfs als dat wettelijk verplicht wordt. Brinkman was donderdagochtend niet beschikbaar voor een toelichting op zijn nieuwe standpunt.

Tijdens het debat werd gesproken over de wet die regelt dat politieke partijen de identiteit moeten onthullen van donateurs die 4500 euro of meer schenken. De PVV wil dat niet, volgens Brinkman uit vrees dat geldschieters worden bedreigd.

“Er zitten gelukkig veel mazen in deze wet. Daar gaan we zeker gebruik van maken”, zei Brinkman tijdens het debat. Hij opperde dat de partij kan doen alsof geldbedragen op straat zijn gevonden. Minister van Binnenlandse Zaken Liesbeth Spies (CDA) zei zich niet te kunnen voorstellen dat de PVV de nieuwe wet aan zijn laars lapt.

15 maart 2012, 10:26
©novum