Oud-PVV’er Bosman niet vervolgd

Voormalig PVV-Statenlid Cor Bosman wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Het Provinciaal Platform Minderheden (PPM) heeft de aanklacht tegen Bosman ingetrokken, waardoor het Openbaar Ministerie de zaak tegen hem niet meer kan doorzetten. Volgens het PPM heeft Bosman spijt betuigd.

Het PPM deed op 18 januari aangifte tegen Bosman wegens groepsbelediging, nadat bekend was geworden dat hij in een interne e-mail het Limburgse PvdA-Statenlid Selçuk Özturk had omschreven als ‘een stuk uitgekotst halalvlees, gemaakt van Turks varken’. Nadat de mail was uitgelekt werd Bosman uit de PVV-fractie gezet.

Volgens het PPM heeft Bosman sindsdien te kennen gegeven spijt te hebben van wat hij heeft gezegd. Hij heeft ook aangegeven zich in te willen zetten voor de allochtone jeugd.

“Leden en achterban van het PPM voelden zich gekwetst door de uitspraak, maar zij maken deel uit van een cultuur die vergevingsgezindheid als een belangrijke waarde ziet”, laat de organisatie vrijdag weten. “Het bestuur van het PPM is van mening dat de heer Bosman voldoende maatschappelijk gestraft is en heeft na wijs beraad besloten de aangifte tegen hem in te trekken.”

16 maart 2012, 11:52
©novum