’Asscher is gezwicht voor druk uit Turkije’

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken is gezwicht voor de druk vanuit de Turkse overheid om zijn integratiebeleid te wijzigen. Dat denkt SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut. Ze zei zondag in het tv-programma Buitenhof dat Asscher volledig is gedraaid in zijn benadering naar Turkse organisaties in Nederland.

Vorig jaar kondigde Asscher aan dat een aantal conservatieve Turkse clubs zou worden gemonitord maar nu spreekt hij over bondgenoten en samenwerking. Karabulut noemt de minister ongeloofwaardig. Ze vindt het niet goed dat Turkse organisaties veel invloed hebben op Turkse Nederlanders, omdat dit hun integratie in de Nederland kan belemmeren.

Volgens haar moeten Turkse Nederlanders hun positie opeisen en knokken voor hun Nederlanderschap en niet achter clubs aanlopen die een eigen politieke agenda hebben.

2015-06-07