Extra controles op illegale migranten

De marechaussee voert extra controles uit op plekken waar zich veel illegale migranten ophouden. Dat gebeurt in havens en nabij grenzen, waar migranten zich steeds vaker proberen in vrachtwagens te verstoppen om naar Engeland te komen.

Een woordvoerster van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft berichtgeving daarover van de NOS bevestigd. Het gaat om mobiel toezicht. Dat is er al maar het kabinet heeft besloten dat te intensiveren.

De controles vinden plaats na een risicogerichte analyse. Daarbij werkt de marechaussee samen met de politie, douane en de transportsector.

Vorige week bleek dat steeds meer vreemdelingen proberen om onder meer via Hoek van Holland naar Engeland te komen. In de eerste vijf maanden van dit jaar werden al 160 illegale migranten ontdekt, een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar.

2015-06-16