Politie houdt mannen aan met babymelkpoeder

De politie heeft op de A12 bij Zevenaar twee mannen aangehouden in een bestelbus met daarin een hoeveelheid babymelkpoeder en 90.000 euro. Dat maakte de politie woensdag bekend.

Agenten van de Landelijke Eenheid voerden dinsdag een routinecontrole uit. Bij controle van het busje bleek daarin een hoeveelheid babymelkpoeder te liggen. Ook vonden ze 90.000 euro aan contanten. De mannen (35 en 44 jaar) komen uit Duitsland en zijn aangehouden voor witwassen van geld.

Ook wil de politie weten of de babymelkpoeder gestolen is.

De politie is onlangs een actie begonnen om samen met supermarkten de omvang van diefstal van babymelkpoeder in kaart te brengen. Enkele jaren geleden ontstond een grote vraag naar babymelkpoeder na een schandaal met vergiftigd poeder in China. In ruim een jaar tijd zijn bij de politie zo’n negenhonderd meldingen van diefstal van babyvoeding binnengekomen

24 JUNI 2015